Suïcide vormt in België een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem. Elke dag overlijden gemiddeld vijf mensen door zelfmoord en er gebeuren meer dan tien keer zoveel zelfmoordpogingen. Deskundigheidsbevordering bij hulpverleners vormt één van de meest succesvolle preventiestrategieën.
In deze module gaan we verdiepend te werk. We zoomen in op het thema safetyplan bij suïcidale personen
Deze module is te combineren met de verdiepende module: naasten betrekken die gepland staat in de voormiddag.
Hulpverleners die een rol opnemen in de begeleiding en behandeling van volwassenen (in GGZ-sectoren) bv PAAZ-diensten, psychiatrische ziekenhuizen, (privé)-psychologen, beschut wonen...
Enkel deelnemers die recent of in het verleden de basisvorming “omgaan met suïcidaliteit” hebben gevolgd, kunnen aan deze vorming deelnemen.
Tijdens deze verdiepende module gaan we het specifiek hebben over het gebruik van een safetyplan. Hoe kan je rond veiligheid werken bij suïcidale personen? Specifiek zoomen we in op de methodiek van het safetyplan. Waarom gebruiken we een safetyplan, wat zijn randvoorwaarden en succesfactoren? Hoe ga je om met weerstand? Welke vormen bestaan er (op papier, online, apps...)?
In deze module gaan we interactief aan de slag aan de hand van een boeiende combinatie tussen theorie en praktijk.
Datums en uren: 12 oktober 2023, 13u30-16u30
Locatie: CGG Largo, Sint-Hubrechtsstraat 20, 8800 Roeselare
Kostprijs: 25 euro/deelnemer
Deze vorming is te combineren met de verdiepende module: naasten betrekken die gepland staat in de voormiddag van 9u30 tot 12u30.
Inschrijven kan via volgende link.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now