20/11/2023
Terug naar overzicht

Inzicht in en aanpak van verslaving en middelenproblemen

Als zorg- of hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg word je soms geconfronteerd met alcohol- of ander druggebruik. In deze vorming krijg je meer inzicht in dit fenomeen. We lichten het complex samenspel van factoren toe die maken dat iemand middelen gebruikt en middelenproblemen ontwikkelt. We zoomen in op de processen die leiden tot verslaving.
De aanpak van middelenproblemen in de hulpverlening omvat heel wat aspecten: van opmerken en inschatten van de ernst, over motiveren tot terugvalpreventie en eventueel doorverwijzing.

Je staat stil bij de rol die jij (en jouw organisatie) kan opnemen en krijgt heel wat handvaten aangereikt om verder in de praktijk aan de slag te gaan rond dit thema.

Ter verduidelijking: er wordt in deze vorming geen productinformatie gegeven en het is geen intervisie.

Doelpubliek

Deze vorming is toegankelijk voor alle hulpverleners uit de geestelijke gezondheidszorg die interesse hebben in dit thema. Er is geen voorkennis vereist. Ook meer evaren hulpverleners die hun kennis willen opfrissen, zijn welkom.

Praktische info

Data en uren: maandag 20/11/2023, van 9u30 tot 16u30, onthaal vanaf 9u.

Locatie: Zaal Seelos, Clemenspoort, Overwale 3, 9000 Gent. Op 250m van het Gent-Sint-Pietersstation. Voor parkeermogelijkheid zie website Clemenspoort.

Kostprijs: 90 euro inclusief water, koffie, thee en broodjeslunch 

Lesgever: Peter Aertsen, psycholoog en preventiewerker, CGG De Pont, Mechelen

Aantal deelnemers: min 10 en max 20 deelnemers

Uiterste inschrijvingsdatum: 31 oktober 2023 Na inschrijving ontvang je een mail met bevestiging van je deelname. Je ontvangt na voldoende inschrijvingen een tweede mail met de factuur.

Inschrijven kan via volgende link

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×