26/09/2024
Terug naar overzicht

7e Netwerkforum 2024

Beste netwerkpartner,  

Met het 7e netwerkforum van WINGG willen we een ontmoetingsplaats creëren voor alle organisaties en hulpverleners die werken met kinderen en jongeren met een psychische kwetsbaarheid. Op deze dag krijgt de uitwisseling van informatie, ideeën, bedenkingen, vragen, ervaringen … alle ruimte. NIEUW dit jaar: we organiseren een debat "Als het stormt, hebben we sterke vleugels nodig om te blijven vliegen." 

Programma

Van 9u30-11u Debat "Als het stormt, hebben we sterke vleugels nodig om te blijven vliegen.

Ondanks bijkomende investeringen in jeugdhulp en geestelijke gezondheidszorg blijven hulpverleners en organisaties het signaal geven dat ze omvergeblazen worden door de toename en stijgende complexiteit van hulpvragen. Op welke manier kunnen we in deze storm blijven vliegen en hoe kan het netwerk daarin een rol opnemen? 

Van 10u tot 16u30 is er een doorlopende standenmarkt

Van 11u15 tot 16u00 thematische ontmoetingsmomenten zoals:

Wat we van de ervaringsdeskundige jeugd leren kunnendoor jongeren

Jongeren kijken met een eigen blik naar de wereld van geestelijke gezondheidszorg. Deze blik is vaak verfrissend, creatief en verrassend. We kunnen dus veel van hen leren.

In deze workshop gaan jonge mensen met ervaringskennis aan de slag met hulpverleners. Sowieso ga je naar huis met een hoofd vol waardevolle ideeën en adviezen!

 

"Overkop"

"Ontdek en versterk jouw relaties met het nieuwe spel 'Samen in Beeld' " door Nele en Catherine van de werkgroep continuïteit & participatie van het IROJ 

Iedereen, en dus ook elk kind en elke jongere, kan enkel (op)groeien met de hulp van anderen. In de jeugdhulp zijn realties tussen kinderen, jongeren en hun ouders, netwerk en begeleiders ontzettend belangrijk. Ze maken het verschil voor iedereen die steun zoekt én biedt. 

Met Samen In Beeld, een spel voor kinderen, jongeren, ouders en proffessionelen in de jeugdhulp, denk je samen na over wat je voor elkaar kan betekenen en staat het belang van sterke banden centraal. Tijdens deze workshop leer je het spel kennen en ontdek je hoe je het kunt inzetten om relaties in beeld te brengen en te versterken. 

Het spel is ontwikkeld door de werkgroep continuïtiet&participatie van het IROJ West-Vlaanderen onder begeleiding van het SpellenLab van de Vives Hogeschool. 

"Fishbowl: het verschil tussen samen werken en samenwerken" door WINGG

Benieuwd wat 'tunneling companies', 'rizomen', en 'deintegratie' te maken hebben met geïntergreerd samenwerken? Wil je zelf tunnels graven en verbindingen leggen? Kom dan naar deze Fishbowl! 

"De kracht van de groep!" door Thijs Veys en Bart De Saeger

Groepstherapie wordt dezer dagen sterk gepromoot, zeker binnen de eerstelijnsconventie. Waarom wordt hierop ingezet? Wat is de meerwaarde en hoe positioneren we ons als hulpverlener?

Volg deze workshop en duik mee in de wetenschap en praktijk van groepstherapie.

 

"Veerkracht door verbinding. Met muziek en lichaamswerk preventief werken aan welzijn."  door Het Poorthuis - Jozef Sercu

Het Poorthuis wil mensen inspireren om zich te verbinden met zichzelf en de ander door het ontdekken van jouw eigen kracht, en van daaruit weerbaarder te worden en vrij te bewegen in de veeleisende wereld van vandaag. In laagdrempelige groepsactiviteiten met muziek en lichaamswerk creëren we een ervaring die inzicht geeft en daarmee keuzevrijheid. Tijdens dit ontmoetingsmoment laten we je graag kennismaken met de rijkdom van deze non-verbale technieken en wisselen we van gedachten over wat dit voor jou organisatie kan betekenen. 

"Voer om over te praten: haperend eetgedrag, vroegdetectie bij eetstoornissen" door Lien Joossens vanuit MAST team

 

Inschrijven kan via volgende LINK.

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×