13/05/2022
Terug naar overzicht

Webinar - Ontwikkeling van psychopathische kenmerken: Wetenschappelijke inzichten en klinische implicaties

Vrijdag 13/05/22 (deel I) - Vrijdag 20/05/22 (deel II) - Telkens van  9u - 13u


Werken met jongeren waarbij er sprake is van een hardnekkig gedragspatroon dat sociale normen en waarden overschrijdt, kan hulpverleners voor een stevige uitdaging stellen. Kan het gedrag van sommige van deze jongeren begrepen worden vanuit de ontwikkeling van psychopathische kenmerken? Impliceert dit, zoals vaak wordt aangegeven, dat er met deze jongeren niet te werken valt? Of bestaan er werkzame interventies? 

In het eerste deel wordt er ingegaan op de ontwikkeling van psychopatische kenmerken, vertrekkende vanuit wetenschappelijke inzichten, met als doel kennis en expertise over deze kenmerken te verhogen. Het tweede deel richt zich op praktische en klinische implicaties zodat deelnemers ondersteund worden in het werken met deze uitdagende doelgroep. 

Door wie? Stef Decoene is dr. in de psychologie. Hij is docent criminologische en forensische psychologie aan de V.U.B. Vakgroep Criminologie. Hij heeft een ruime ervaring in het werken met volwassen en adolescente plegers van ernstig normoverschrijdend gedrag, verzorgt in Vlaanderen en het buitenland opleidingen en trainingen op het gebied van de forensische/criminologische psychologie, en ondersteunt organisaties bij visieontwikkeling inzake forensische behandeling en psychodiagnostiek.

Gericht op: Alle hulp- en dienstverleners die interesse hebben voor en/of ervaring met gedragsproblemen en psychopathische trekken bij minderjarigen.

Je kan inschrijven via onderstaande link tot 1 week voor aanvang.
Je schrijft in voor beide delen.  
 
Kostprijs deelname 15 € (voor beide delen samen) 
Inschrijven kan hier

De webinar zal doorgaan in het programma Zoom. 
De link naar de juiste zoom-sessie wordt na inschrijving en ten laatste 1 dag op voorhand bezorgd op het e-mailadres waarmee je inschrijft.
 
Indien je bijkomende vragen hebt, aarzel niet om contact op te nemen:

marianne.vandewalle@overlegplatformgg.be of 09/397 09 48 (Oost-Vlaanderen/RADAR)
wannes.vandendriessche@wingg.be of 472/22 42 85 (West-Vlaanderen/WINGG)
kim.peeters@pangg0-18.be of 0488/16 98 75 (Antwerpen/PANGG 0-18)
ninke.duquet@yuneco.be (Vlaams-Brabant/Yuneco) 
dries.vanderputte@ligant.be of 0479/ 852 346 (Limburg/Ligant) 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×