Terug naar overzicht

Dossier Gewoon Complex

Na een brede consultatie binnen de netwerken geestelijke gezondheid voor kinderen en jongeren, partners uit jeugdhulp en vele gesprekken met kinderen,  jongeren en ouders publiceerde het Kinderrechtencommissariaat in 2021 het dossier 'Gewoon complex'. Jongeren met complexe problematieken en hun ouders en professionals aan het woord'. Ook vanuit WINGG droegen we actief bij. 

Het dossier combineert de analyse van de professionals en de ervaringen van de jongeren en de ouders. Klik op deze link om het dossier te openen. 

De eerste hoofdstukken laten ouders en jongeren met complexe problematieken over zichzelf aan het woord: hoe omschrijven zij hun problemen, hoe kijken zij naar zichzelf, wat doen ze graag, wat hebben ze graag, waar dromen ze van, hoe was het thuis? De volgende hoofdstukken belichten de ervaringen van professionals, ouders en jongeren met het hulpaanbod. Er wordt kort in beeld gebracht welk aanbod bestaat voor jongeren met complexe problematieken. Daarna komen de ervaringen. Ze werden geordend volgens enkele belangrijke principes van de integrale jeugdhulp. Afsluiten doet men met ideeën voor verbeteringen van de jongeren, de ouders, de professionals en beleidssuggesties van het Kinderrechtencommissariaat.

Een absolute aanrader om te lezen!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×