Groepsaanbod


 • Wat is een ADHD-oudertraining?

  Een ADHD-oudertraining heeft als doel ouders te ondersteunen bij de opvoeding van een kind met (een vermoeden van) ADHD. Doorheen deze training wordt geoefend met specifieke opvoedingsvaardigheden en wordt het zelfvertrouwen van de ouders vergroot. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten: een kennismakingsgesprek, 6 ouderavonden en een terugkomsessie.

  Voor wie is een ADHD-oudertraining?

  Voor ouders van een kind tussen 6 en 12 jaar met (een vermoeden van) ADHD. Minimum 5 en maximum 8 ouders/ouderparen/gezinnen vormen een groep onder leiding van 2 trainer-hulpverleners.

  Waar gaan de ADHD-oudertrainingen door?

  Jaarlijks worden op meerdere locaties in West-Vlaanderen oudertrainingen georganiseerd: Ieper, Diksmuide/Veurne, Oostende, Brugge, Roeselare en Kortrijk.

  Planning 2024:

  • Oudergroep Brugge (Groepspraktijk De Veer, Gistelse Steenweg 416/1, 8200 Sint-Andries)

   • Telkens op donderdag van 18u-19u30: 12/9, 26/9, 10/10, 24/10, 7/11, 21/11, 5/12 en 19/12.

  Hoeveel kost een deelname aan de ADHD-oudertraining?

  Het aanbod van groeps- en individuele sessies is gratis voor kinderen en jongeren ( 0 t.e.m. 23 jaar).

  Hoe in te schrijven? 

  We raden aan om een inschrijving vooraf te bespreken met uw huisarts, CLB, ziekenfonds of een andere hulpverlener. Samen kan u deze screeningslijst invullen (ook beschikbaar via de bijlage hieronder).

  Indien u voldoet aan de voorwaarden (5 symptomen of meer, in meer dan een context en langer dan 6 maanden aanwezig) kan u onmiddellijk inschrijven.

  !! OPGEPAST !! U dient pas te betalen na het kennismakingsgesprek met de trainer(s). Zij nemen hiervoor zelf contact met u op zodra duidelijk is dat er voldoende ouderparen zijn ingeschreven. De inschrijving is pas definitief wanneer de deelnameprijs werd betaald.

  Inschrijven kan hier.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×