Terug naar overzicht

6e Netwerkforum 2023

 

Beste netwerkpartner,  

Op vrijdag 29 september 2023 houdt WINGG haar 6e netwerkforum. 
We zijn deze keer te gast in Europahal te Tielt.
 

Programma

Van 10u tot 16u30 is er een doorlopende standenmarkt

(plan standenmarkt hier terug te vinden)

 

Van 9u30 tot 16u00 thematische ontmoetingsmomenten:

"Fishbowl" door WINGG

Tijdens deze fishbowl gaan we dieper in op hoe we verder kunnen evolueren in het samenwerken binnen ons West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid (WINGG).

"Wees maar jezelf, dat is echt genoeg!" door Participatie coach WINGG en jongeren

In dit ontmoetingsmoment nodigen wij jongeren je uit om...gewoon jezelf te zijn! Dat lijkt gemakkelijk maar het is best wel spannend om je leven en gevoelens te delen met iemand die je niet zo goed kent. Gelukkig zijn jullie als hulpverleners ook maar mensen net zoals ons, het lukt jullie dus zeker wel!

Durf je een stukje van jezelf te tonen? Wees dan zeer welkom op ons ontmoetingsmoment!

Hoe houden we vast aan elkaar? door Crosslink WINGG

Bij het begeleiden van kinderen en jongeren met een vermoeden van een geestelijk gezondheidsprobleem zijn we vaak zoekend naar hulp en ondersteuning. We hebben het gevoel over te weinig kennis of expertise te beschikken. Crosslink helpt om samen zorg te dragen voor onze kinderen en jongeren. We zoeken samen hoe we kinderen en jongeren verder kunnen dragen. Hopelijk kunnen we jullie nieuwe perspectieven bieden.

"Uitbouw van een ELP-Aanbod binnen het CLB"  door GO! CLB en CLB Trikant

Het CLB heeft als opdracht om preventief en proactief risicofactoren te detecteren en het gaan versterken van beschermende factoren binnen de verschillende begeleidingsdomeinen. Hierbij is het ELP aanbod vanuit het netwerk geestelijke gezondheidszorg (GGZ) een complementair gegeven en kan het CLB als geschikte vindplaats fungeren. We gaan graag in dialoog over de mogelijkheden van een laagdrempelig en veerkrachtgericht aanbod voor leerlingen, zowel vanuit een individueel, groeps- als gemeenschapsgericht aanbod.

"Veerkracht door verbinding. Met muziek en lichaamswerk preventief werken aan welzijn."  door Het Poorthuis - Jozef Sercu

Het Poorthuis wil mensen inspireren om zich te verbinden met zichzelf en de ander door het ontdekken van jouw eigen kracht, en van daaruit weerbaarder te worden en vrij te bewegen in de veeleisende wereld van vandaag. In laagdrempelige groepsactiviteiten met muziek en lichaamswerk creëren we een ervaring die inzicht geeft en daarmee keuzevrijheid. Tijdens dit ontmoetingsmoment laten we je graag kennismaken met de rijkdom van deze non-verbale technieken en wisselen we van gedachten over wat dit voor jou organisatie kan betekenen. 


 
Gevleugelde groet,


Het WINGG Team

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×